diumenge, 8 de maig del 2016

BONES PRÀCTIQUES AMBIENTALS EN JARDINERIA

Ací vos deixe alguns consells per tenir cura del medi ambient, mitjançant la realització de pràctiques ambientals adecuades:
  • Ús eficient de l’aigua:  Tancar bé les aixetes després del seu ús i quan l’aigua no sigui imprescindible i alertar al responsable si s’observa un mal funcionament, regar a primera hora del matí durant l’hivern per evitar congelacions a hores nocturnes, la resta de l’any, fer-ho a primera hora del matí o al vespre, d’aquesta manera s’evitarà l’evaporació excessiva de l’aigua, escollir espècies amb baix consum d’aigua i agrupar-les segons el seu consum, evitar grans extensions de gespa pel seu elevat consum d’aigua. 
  • Eficiència energètica :  Utilitzar maquinària de baix consum d’energia i realitzar-ne un bon manteniment, apagar la maquinària en finalitzar la jornada laboral o quan es prevegin llargues interrupcions.
  • Fitosanitaris: Fixar-se bé en la fitxa de seguretat de cada producte i atendre a les recomanacions, indicacions i dosis, escollir fertilitzants ecològics i biodegradables, no abocar, tirar ni abandonar de manera descontrolada els residus perillosos, no abusar dels fertilitzants, ja que això provoca una brotada molt tendra i es creen plantes propenses a patir plagues de pugons o àcars. 
  • Gestió del sòl :  Estudiar les característiques edàfiques, evitar la compactació del sòl amb l’ús de maquinària, recordar que una terra llaurada en excés s’erosiona més fàcilment. 
  • Gestió de residus: Aplicar el codi de conducta de les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar, separar les restes de podes i segues per a la producció de compost orgànic, evitar l’ús de productes químics que siguin perjudicials per al medi ambient, separar els residus i dipositar-los al contenidor corresponent. 
  • Transport: Optar per l’ús del transport públic sempre que sigui possible, potenciar la bicicleta per anar a la feina en distàncies intermèdies i per a distàncies inferiors anar a peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada