diumenge, 8 de maig del 2016

ESPÈCIES VEGETALS INTRODUÏDES INVASORES

La jardineria és considerada una de les principals fonts d’introducció de plantes invasores en el medi natural. Aquest perill no el trobem als parcs i jardins de la ciutat perquè són espais artificials sotmesos a un manteniment constant que permet contro­lar o eliminar les plantes no desitjades.

Els tècnics i gestors de parcs i jardins i el sector de la jardineria en general tenen la responsa­bilitat d’evitar la propagació al medi natural de les espècies que poden representar una amenaça. No és menys important, en aquest sentit, l’acció de les persones que tenen un pati o jardí, o de les que viuen a prop d’un espai d’aquest tipus.

Això no vol dir que totes les espècies introduïdes siguen perjudicials: molts conreus, diverses espècies forestals, ornamentals o fins i tot medicinals han estat difoses arreu del mon sense ocasionar extincions ni efectes negatius sobre la natura.

Però algunes, amb la capacitat d’incrementar massivament les seves poblacions, tenen impactes catastròfics sobre la biodiversitat: son les denominades Espècies Introduïdes Invasores, EII. La difusió d’aquestes plantes s’ha de controlar, cal gestionar i reduir les seves poblacions quan és factible, i corregir els impactes que han generat.


En la pàgina dels vídeos podràs ampliar la teua informació sobre les  Espècies Vegetals Introduïdes Invasores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada