diumenge, 8 de maig del 2016

LABORS DE PREPARACIÓ DEL TERRENY

A continuació s’indiquen les diferents labors a tenir en compte per a preparar el terreny abans de la implantació d’un jardí:

Eliminació de vegetació:  L’eliminació de vegetació es pot realitzar de manera manual, mecànica o química.

Preparació del terreny:
  • Remullat del terreny: Per facilitar el moviment de terres quan es prepara el terreny s’ha de regar la zona un parell de dies per tal de tenir el saó (humitat) adequada.
  • Entrecavada i desherbatge: És el treball del sòl a una profunditat d’entre 8-15 cm de fondària final que permet extreure els vegetals amb les seves arrels. Paral·lelament també proporciona un millor airejat en aquesta capa del sòl i facilita l’absorció d’aigua. S’utilitza el xapo o magalló.
  • Cavada: La cavada del terreny es pot fer amb mitjans manuals o mecànics. La cavada té com a objectiu remoure el sòl a una profunditat entre 15-35 cm de fondària final. Es realitza per preparar el sòl per a una posterior implantació de vegetació, facilitant el desenvolupament de les noves arrels, millorant l’airejat del terra i l’absorció de l’aigua.
  • Esmenes:  Es fan esmenes minerals o orgàniques (les orgàniques han d’estar ben compostades, lliures de males herbes i malalties). Són necessàries per aconseguir un sòl amb les condicions òptimes per al desenvolupament de la vegetació que es vol implantar. Les esmenes es distribueixen de forma homogènia i superficial, utilitzant segons convingui la pala, el xapo o el rascle.
  • Rasclonat: Té dues funcions: separar els residus per a eliminar-los del sòl (males herbes, pedres, etc.) i/o anivellar el terreny donant o no pendent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada